..:: Menu ::..






Informacja Głównego Inspektora Sanitarnego dla osób powracających z Chin
Dodano: 17.02.2020
W ostatnich kilku tygodniach w Chinach oraz innych krajach (aktualna lista krajów dostępna na stronach: www.who.int, www.ecdc.europa.eu, www.gis.gov.pl) wystąpiły zachorowania z objawami: wysokiej temperatury ciała powyżej 380C, kaszlu, duszności i problemów z oddychaniem. Jeśli byłeś w Chinach w ciągu ostatnich 14 dni, w przypadku zaobserwowania tych objawów u siebie bezzwłocznie powiadom telefonicznie stację sanitarno-epidemiologiczną lub zgłoś się do szpitala z oddziałem zakaźnym, gdzie określony zostanie dalszy tryb postępowania medycznego. https://gis.gov.pl/aktualnosci/nowy-koronawirus-sars-cov-2-zalecenia/
Konkurs "Szkoła wolna od używek"
Dodano: 13.02.2020
Główny Inspektorat Sanitarny organizuje IV edycję konkursu SZKOŁA WOLNA OD UŻYWEK. Konkurs jest wydarzeniem ogólnopolskim o adresowanym do uczniów szkół ponadpodstawowych. Głównym celem konkursu jest aktywna promocja i edukacja w zakresie profilaktyki i przeciwdziałania uzależnieniom od alkoholu, tytoniu i innych substancji psychoaktywnych. Zadanie konkursowe polega na nagraniu i zmontowaniu filmu krótkometrażowego /2 minuty/ o tematyce dotyczącej profilaktyki uzależnień od alkoholu, tytoniu i innych środków psychoaktywnych. Prace konkursowe należy składać wraz z dokumentacją do Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Opocznie do 8 kwietnia 2020r. http://www.szkolawolnaoduzywek.pl/
Zupa z pieczonej papryki i sasznie z twarogiem z Opoczna wyróżnione w Konkursie Kulinarnym
Dodano: 13.02.2020
Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Opocznie informuje, że 7 lutego 2020 roku w Zespole Szkół Gastronomicznych w Łodzi odbył się finał IX Wojewódzkiego Konkursu Kulinarnego "JEM SMACZNIE ZDROWO I KOLOROWO". Konkurs odbywał się w ramach Ogólnopolskiego Programu Edukacyjnego "Trzymaj Formę!"Zadaniem konkursowym było opracowanie procedury i przygotowanie DWUDANIOWEGO ZESTAWU OBIADOWEGO pod hasłem "POLSKIE WARZYWA DAJĄ MOC". O główną nagrodę walczyło 7 zespołów ze szkół podstawowych wyłonionych w I etapie Konkursu. Wśród nich zalazł się zespół ze Szkoły Podstawowej Nr 1 w Opocznie - Hania Bożenek i Ola Krzysztofik. Dziewczęta przygotowały potrawę zupę z pieczonej papryki i sasznie z twarogiem. Potrawa zdobyła uznanie jury i została wyróżniona w tym Konkursie. Opiekunem uczennic była P. Katarzyna Klimek Serdecznie gratulujemy!

<< Poprzedni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Nast�pny >>

..:: Telefon alarmowy ::..
Telefon alarmowy czynny
w dni wolne od pracy
609 318 812

..:: Statystyki ::..
Odsłony: 6727
Unikalne: 2696
Dzisiaj: 94
Wczoraj: 58
Online: 2
Najwięcej odwiedzin: 01-05-2020 (153)





Copyright 2008 - 2012 PSSE Opoczno. Wszystkie prawa zastrzeżone. Created by TVC